tiistai 31. elokuuta 2010

Loviisassa






Tyttöjen reissu Loviisaan oli parasta herkkua sunnuntaille.
Monet kohteet olivat samoja kuin aiemminkin, mutta mielellään silti katselin uudestaan ja olihan siellä mukana muutamia uusiakin. Rentoa fiilistä ja persoonallista tunnelmaa oli tarjolla. Tykkäsin :)

Kävelin ja haaveilin. Tein myös mahtavan kirppislöydön, vanha ruosteinen pyörä odotti siellä selvästi minua. Se saatiin kuin saatiinkin mahtumaan autoon...ei siis tarvinnut polkaista kotiin ;) Se pääsee puutarhan koristeeksi.
Muutama vanha Arabian astia ja vanha ristipistotyyny saivat myös meiltä uuden kodin.

Hyvä reissu. Kiitos seuralaisille, jos satutte lukemaan :) Nähtiin "Asuntomessut" parhaasta päästä.

lauantai 28. elokuuta 2010

Oma koti kullan kallis



Palasin eilen työmatkalta Tukholmasta. Kävin ostamassa Noa Noan kevättä. Kesällä on mietittävä Joulua ja talvea, syksyllä kevättä jne. vuodenaikojen sekasotkua kauppiaan elämässä.
Anyways...matka meni muuten ihan kivasti, mutta...Päätimme (minä ja äitini) lentää suoraan täältä Lappeenrannasta tai siis yhden mutkan (Riika) kautta Tukholmaan. Se kun on niin kätevää, ei tarvitse ajaa erikseen Helsinkiin.

Täällä kotikentällä ilmoitettiin, että lentokoneeseen on buukattu 14 matkustajaa liikaa ja jos kukaan ei jää vapaaehtoisesti pois niin ne määrätään. Homman nimi oli se, että koneen piti olla 76 paikkainen, mutta konevikojen takia se olikin nyt 50 paikkainen. Tarjosivat bussikuljetusta Helsinkiin ja sieltä sitten Riikan kautta Tukholmaan. EI KÄY, ilmoitin jo heti (hankala asiakas?), koska minulla on tapaaminen samana iltana klo 17 Tukholmassa...EI EHDI! No onneksi tämä nakki ei napsahtanut meille, vaan päästiin matkaan ja Tukholmaan asti ongelmitta :)

Noalla taas iloinen ja mukava tunnelma. Ihanuuksia löytyi ja rahat sain sijoitettua taas muitta mutkitta ;)
Hieman shoppailua ja syömistä ja trendikkäästä ilmapiiristä nauttimista. Kiva oli käydä taas.

Kiva oli myös lähteä kotia kohti...mutta Riikassa olikin ukkosmyrsky ja kone lähti myöhässä. Missasimme siis Lappeenrantaan menevän koneen. Voi hemmetti, mikä järkkääminen alkoi. Työntekijä kaupalle, joku lasten vahdiksi (mies yövuorossa) jne. Not nice! Asiat vinossa, minullako, ehei...samalle lennolle aikonut miekkonen kertoi menevänsä huomenna naimisiin. No, kai ne häät voi viettää ilman sulhastakin ;)
Riikasta sitten lentäen yöllä Helsinkiin, hotelliin nukkumaan ja seuraavana päivänä junalla kotiin. Junassa eteeni sattui vielä tyyppi, joka halusi päästä avautumaan minulle siitä, että puhuin muutaman työpuhelun kaupalle. Se häiritsi häntä, vaikka puhuin kyllä ihan hiljaa :( En tiennyt, että junassa on nykyään puhuminen kielletty. Ymmärrän, jos on yöjuna tai tosi aikaisin aamulla ja ihmiset haluavat nukkua, mutta päivällä!!! Paha mieli siitä tuli :(

OLI SE KYLLÄ TOSIAAN KÄTEVÄÄ! Mutta matkailu avartaa. Se on totta!

Nyt kotona taas :) Ei minusta kyllä reppureissaaja tule koskaan, vaikka kiva on välillä matkustellakin. Pohjimmiltani oon kyllä kotikissa :)
Menin illalla kauppaan ja eteeni osuivat ihanat pinkit Ainot. Ne lähtivät mukaan. Eetulle (toka luokkalainen) ostimme uudet Reinot kouluun sisäkengiksi. Poika yllätti ja valitsi pinkit :) Ne on kuulemma makeet, eikä haittaa yhtään vaikka joku kommentoisi jotain, että muka tyttöjen väriset :D Olimme miehen kanssa iloisia tuosta asenteesta.

Tunnelmallista viikonloppua. Laittakaa kynttilät palamaan ja lämmitelkää viltin alla. Syksy on tullut.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Haaveet kaatuu...



Ajatukset on viime aikoina olleet aika lailla yhdessä ainoassa asiassa....vanhassa talossa. Itse asiassa olemme miettineet ja katselleet koko kesän erästä kohdetta. Se on ollut haaveemme. Juuri oikealla paikalla vanha hirsitalo ja hirsinavetta. Myös mieheni on ollut tästä kohteesta innostunut, kun taas yleensä pakenee paikalta, kun ehdotankin jotain vanhaa.

Tänään kävimme tarkemmin katsomassa sen kuntoa ja veimme sinne muutaman itseämme viisaamman tutkimaan. Totuus alkoi valjeta. Talon kunnnostaminen olisi vielä paljon isompi urakka, johon olimme varautuneet. Alimmat hirret olivat lahoja, katto menisi uusiksi, seinät pitäisi lisäeristää jne. Käytännössä jäljelle jäisi vain hirsikehikko ja kattokehät. Huh!

Mutta se haave oli niin lähellä toteutua ja kaatui kumminkin. Nyt masentaa :( Haaveista on vaikea päästää irti. Tällä kertaa on kai kuitenkin parasta kuunnella järjen ääntä. Se remontti olisi meille liikaa. Tai sitten se kohde pitäisi saada niin halvalla, että voisimme palkata ulkopuolista työvoimaa paljon.
Voihan olla, että joskus tulee jotain parempaa eteen, mutta nyt se ei lohduta.

Sain vanhalta rouvalta, joka nyt asuu siellä, roskiin menossa olleen vanhan kakkuvuuan. Se olkoon muistona tästä projektista.

Kaikesta pettymyksestä huolimatta on ihanaa nauttia aurinkoisesta alkusyksystä ja tunnelmoida kynttilän valossa :) Jatkan siis unelmointia.

PS. Alempi kuva on hirsitalon pihalta ja ylempi meidän mökiltä.

maanantai 9. elokuuta 2010

mökillä taas









Heipä hei hyvää iltaa, pitkästä aikaa.
Olen ollut mökillä sivistyksen ulkopuolella...tarkoittaen siis ilman nettiä. Meidän mökki kun muuten ei olekaan kovin korvessa :)

Mökki me remontoitiin noin 9 v. sitten, joten olisi kiva taas vähän muuttaa yhtä sun toista juttua. Katsotaan sitten ensi kesänä, jos on aikaa.

Tällä erää pojat saivat uuden ihanan kerrossängyn. Kyllä nyt nukuttaa hyvin. Touhuavat ja lueskelevat mielellään nyt yläpedillä muutenkin :)

Sellaista pientä huushollia on mukava ja nopea hoitaa, vaikka onkin kantovesi ym. Niin, eikä tarvii pestä pyykkiä. Kerään vaan ne somasti koriin ja huolehdin pyykkivuoresta myöhemmin. Joten on se leppoisan erilaista. Viihdyn erittäin mainiosti. Paitsi yöllä jos ukkonen jyristelee ja salamoi, kuten viime yönä vähän. Olin poikien kanssa kolmistaan siellä, kun mies oli yövuorossa töissä.

Nykyään kaikki on niin äärimmäisen jotain. Talvet on tosi kylmiä, kesä älyttömän kuuma ja myrskytkin rajuja. Olen alkanut niiden myötä vähän jännittämään taas ukkosta, kuten penskana. Mutta kivahan se on kun meillä on vielä oikeasti erilaisia vuodenaikoja. Kohta saapuu kuulas kirpeä syksy ja voin taas aloittaa uuden paremman, säännöllisemmän ja laihemman elämän ;) Siihen asti nautin vielä kesästä.