maanantai 28. kesäkuuta 2010

Unelmointia

Juhannus meni mukavasti ystävien kanssa meidän mökillä. Meitä oli neljä aikuista ja viisi lasta. Mukavaa touhua siis piisasi. Pohdittiin kuitenkin illalla, kun saimme lapset nukkumaan, että suurperhe ei ehkä olisi kuitenkaan meidän juttu.
On tosi ihanaa, kun ystävät matkustavat meitä tapaamaan, vaikka se onkin nyt lasten kera hieman vaikeampaa :)

Asiasta unelmaan. Näpsin muutamia kuvia ihanasta Lantliv Sommarhem lehdestä ja unelmoin kovasti vanhasta talosta....huoh!
Tiedän, että tässä kodissa on helpompi asua ja moni asia toimii ehkä paremmin kuin vanhassa ja säästyy hirmuiselta remonttiurakalta jne... Mutta kun ei pääse haaveistaan yli eikä ympäri. Ystävät sanoo, että mene asumaan talveksi johonkin mökkiin, niin tiiät millasta on asua vanhassa talossa ;) Eikä myö ainakaan remppaamaan tulla sit...vinoilevat. Mutta kyllä kai se pitäisi itse kokea. Sitten tietää tykkääkö vai ei.

Olisi mukavaa kuulla kokemuksia teiltä jotka asutte vanhoissa taloissa.
Kertokaapa miten viihdytte?

6 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Lueskelin eilen samaa lehteä ja huokailin kuinka kauniita koteja!
Tuossa kesänumerossa on kyllä onnistuttu valinnoissa!

Minä kyllä olen viihtynyt tähän saakka oikein mainiosti meidän wanhassa talossa. Eniten rassaa se, että haluaisi kaiken pian valmiiksi, mutta kun se ei vaan ole mahdollista. Lähinnä siksi, että teemme melkein kaiken rempan itse. Mutta pikku hiljaa ja toisaalta suunnitelmat voivat muuttuakin, tulla "parempia" ideoita. Olemme asuneet tässä nyt 3,5 vuotta ja puuhaa riittää. Että ei sovi heti mulle kaikki tänne- tyypille ;)

Huonoja puolia ehkä on se lämmitys, meillä ei ole salissa vielä pattereita ja talvisin saa olla lämmittämssä kerran, kaksi päivässä. Toisaalta se on kyllä ihan mukavaakin, kunhan joku on ensin raahannut ne puut sisälle.

Kaiken kaikkiaan en todellakaan muuttaisi uudempaan taloon enää, sen verran hyvin kuitenkin ollaan viihdytty. Toivottavasti saamme tässä asua lopun ikää! :)

Kotivalo kirjoitti...

Mulla on kertoa vaan positiivisia kokemuksia vanhassa talossa asumisesta. Kotimme on rakennettu 1917 ja ainoa mihin tästä muuttaisin, olis vielä vanhempi talo. Remppasimme tämän kerralla ennen kuin muutimme, mm. putket ja sähköt uusittu, keittiö, pinnat yms. Vanhat lattiat, ikkunat ja ovet on onneks säilyneet jo edellisissä remonteissa. Ainut ehkä huono puoli on se, että talvella lattioista vetää. Mutta siihen pitää suhtautua sitten vaan niin, että kuljetaan hetken matkaa villasukissa = ) Eikä tuo veto nyt mitään kovaa ole. Näissä vanhoissa taloissa on sitä sellaista tunnelmaa, mitä ei uudella pysty saavuttamaan. Mutta toiset tykkää uusista, makuja on monia = )

sanna kirjoitti...

minä olen kans aina haaveillu vanhasta talosta. en ole koskaan edes harkinnut että joskus katselisin uusia taloja, saati sitten rakentaisi taloa.
mutta olen ajatellut että arkitodellisuus tosiaan saattaa olla eri asia kuin vain haaveilla vanhoista natisevista lattioista joten suunnitelmissa on muuttaa muutamaksi vuodeksi vuokralle vanhaan taloon ja jos vielä sen jälkeen tekee mieli omaa tönöä hankkia niin uskaltaa laittaa haaveet todeksi.

Heidi kirjoitti...

Kiitos teille ihanista positiivisista ajatuksista :)

Ette, arvaa...käytiin tänään katsomassa "unelmaa". Ihanassa paikassa ja ihana talo :) Tuntui, että se on the one. Mutta vielä niin monen mutkan takana. Saas nähdä miten käy. Apuva! Jännää!

Minäkö fiilisihminen...en kai ;)

Mari kirjoitti...

No mulla ei vielä ole kokemusta hirveän vanhassa talossa asumisesta. Tää meidän nykyinen koti on 40-luvulta siis... Lämmintä on riittänyt, ikinä ei ole palellut. Ja meillä on tässä vain yksi pönttis!

Uusi koti onkin sitten jo 110 vuotta vanha;) Nyt remontin yhteydessä laitetaan hengittävät lisäeristeet ja käydään kaikki paikat läpi, avataan lattiatkin ja eristetään uudestaan. Tietenkään ei tehdä liian tiivistä taloa, joten varmasti jostain vetää kovilla pakkasilla. No meille vanha talo on ainoa oikea ratkaisu. En voisi kuvitella, että alettais rakentaa uutta, nou tänks!

Suosittelen rohkeasti kokeilemaan vanhaa taloa jos se oikeasti kiinnostaa? Ja jos remppahommelit onnistuu;) Niitä on kyllä tiedossa jos vanhan töllin ostaa...

Heidi kirjoitti...

Mari, olen seurannutkin teiän projektia. Siitä tulee mahtava!

Nyt olis meilläkin "unelma" tiedossa...niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana. Jännää.

Remppa/rakennushommia on tullut tehtyä, vaikka ei ne mitään himo hommaa ole. Jostain kumman syystä meille vaan ilmaantuu aina uusia projekteja ;) Kodin tunnelma on tärkeää ja uskon, että vanhassa viihtyisin...tykkään niin.