sunnuntai 22. elokuuta 2010

Haaveet kaatuu...Ajatukset on viime aikoina olleet aika lailla yhdessä ainoassa asiassa....vanhassa talossa. Itse asiassa olemme miettineet ja katselleet koko kesän erästä kohdetta. Se on ollut haaveemme. Juuri oikealla paikalla vanha hirsitalo ja hirsinavetta. Myös mieheni on ollut tästä kohteesta innostunut, kun taas yleensä pakenee paikalta, kun ehdotankin jotain vanhaa.

Tänään kävimme tarkemmin katsomassa sen kuntoa ja veimme sinne muutaman itseämme viisaamman tutkimaan. Totuus alkoi valjeta. Talon kunnnostaminen olisi vielä paljon isompi urakka, johon olimme varautuneet. Alimmat hirret olivat lahoja, katto menisi uusiksi, seinät pitäisi lisäeristää jne. Käytännössä jäljelle jäisi vain hirsikehikko ja kattokehät. Huh!

Mutta se haave oli niin lähellä toteutua ja kaatui kumminkin. Nyt masentaa :( Haaveista on vaikea päästää irti. Tällä kertaa on kai kuitenkin parasta kuunnella järjen ääntä. Se remontti olisi meille liikaa. Tai sitten se kohde pitäisi saada niin halvalla, että voisimme palkata ulkopuolista työvoimaa paljon.
Voihan olla, että joskus tulee jotain parempaa eteen, mutta nyt se ei lohduta.

Sain vanhalta rouvalta, joka nyt asuu siellä, roskiin menossa olleen vanhan kakkuvuuan. Se olkoon muistona tästä projektista.

Kaikesta pettymyksestä huolimatta on ihanaa nauttia aurinkoisesta alkusyksystä ja tunnelmoida kynttilän valossa :) Jatkan siis unelmointia.

PS. Alempi kuva on hirsitalon pihalta ja ylempi meidän mökiltä.

3 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Voi, harmi, että toiveenne ei nyt toteutunut. Olen kumminkin varma, että se vielä toteutuu, niin kovasti sitä toivot. Yleensä asioilla vaan on tapana järjestyä, ennemmin tai myöhemmin, kunhan et hättäile :)

Itse olen sen nyt niin voimakkaasti kokenut. Toivoin niin kovasti voivani muuttaa kotiseudulleni, ja nyt olen ikionnellinen, ettei se käynyt toteen. Löysimme täältä niin paljon parempaa ja muukin tarkoitus muuttui :)

pikku-pihlaja kirjoitti...

Helena kirjoitti osuvasti. Miekin oon sitä mieltä että teitä oottaa joku vielä parempi ja teille sopivampi :)

Tuo on vaan niin raastavaa kun on jostain unelmoinut ja haaveillut ja sitten vaan pitää unohtaa :(

Mukavia syyspäiviä teille!

Kotivalo kirjoitti...

Voi että, unelmista on vaikea erota, ne kun on niin valmiiksi yleensä jo loppuun saakka mietittynä... Mutta onhan tuo sikäli plussaa, että sait miehesi innostumaan vanhasta. Muistelin, että joskus aiemmin kirjoitit, että hän EHDOTTOMASTI on kaikkea vanhaa vastaan, eikä sulla ole tulevaisuudessa edes toivoa sellaisesta = ) Joskus miehet on vaan niin hitaita ymmärtämään omaa parastaan =))