maanantai 27. syyskuuta 2010

KävelylläVoi että miten nautin kävelyistä kuulaassa aurinkoisessa syyskelissä. Eilen vein poijjaat (meiän Eetu ja 2 kpl kamuja) Lappeenrannan linnoitukseen (vähän niin kuin meidän vanha kaupunki) tanssiopistolle harrastamaan breakdancea tai jotain sellasia poikien tanssijuttuja. Kun pojat tanssivat, minulla oli mukavasti omaa aikaa kävellä ympäriinsä. Suunnistin tietysti Rakuunamäelle. Se on vanha perinnerikas Suomen rakuunarykmentin ja ratsuväen sijoituspaikka. Alueella asuu noin 800 henkeä. 1800-luvulta peräisin olevia rakennuksia kunnostetaan asuinkäytöön ja alueen uudisrakentaminen sopeutetaan vanhaan. Sinnehän minäkin voisin mielellään muuttaa, tietysti johonkin vanhaan taloon :) Lähelle keskustaa ja kuitenkin omaan rauhaan.

Tanssiopistokin on ihana vanha kivirakennus, jossa minäkin olen tanssinut balettia kaikkiaan 7 vuotta. Pikkuisia balleriinoja on kiva katsella siellä. Tulee mieleen oma lapsuus :)
On mukavaa myös, että Eetu innostui tanssista. Siellä on samoja opettajiakin kuin silloin. Pojilla on mukava miesopettaja.Wolkoffin talomuseo ja ravintola keskustassa.


Tasihinin hiljattain peruskorjattu talo.


Kahvila Majurskan ovi oli linnoituksessa palatessani houkuttelevasti raollaan, mutta tällä kertaa en sortunut heidän taivaallisiin leivoksiinsa...painonhallinta...se on syksyn sana, eikö?


Tanssiopiston ikkunasta näkyy kaunis satamanlahden maisema.

Muistakaa kaivella kaikki kiva omasta kotikaupungistanne esiin. Kyllä niitä ihanuuksia löytyy :)

Kuulumisiin.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tuosta samasta tanssiopiston ikkunasta ihastellaan aina laivoja ja upeaa maisemaa, kun käydään muskarissa.

Ollaan muuten kerran, aikana ennen Rasmusta, käyty rakuunamäellä kattomassa yhtä asuntoa. Hinta oli kait sopivan matala, kun porukaa oli ihan pipona... Mein äiti on asunut lapsuutensa rakuunamäellä. Ukki oli siellä töissä. Joulana lainasivat varuskunnan hevosta ja menivät reellä joulukirkkoon. Ihanaa! Eikä tuosta ole kuin alle 50 vuotta.

-Hanna

Heidi kirjoitti...

Meiän J:n iskä oli aikanaan Lappeenrannassa Kapiaisena. Muistoja on siis niiltä nurkilta :)
Kunpa olis sillon ollu mahollista tarttua noihin kohteisiin, jotka nyt on rempattu kodeiksi. Oltiin sillon vielä niin nuoria, voih!

Rekiajelu Jouluna kirkkoon, ihanaa!

Kotivalo kirjoitti...

Onpa kaunista maisemaa! En ole koskaan käynyt siellä päin Suomea, aukko sivistyksessä. Pitänee joku kesä vielä korjata = )

minna kirjoitti...

Ilmoittaudun blogisi suht uudeksi lukijaksi:) Ihania kuvia Rakuunamäeltä, asuin siellä parisen vuotta ennekuin lähdin miehen perään "maailmalle". Miun ikkunasta näki suoraan kirkolle, maisema oli tosi kaunis! ainoastaan sunnuntaiaamuisin ( jos illalla oli ollut viihteellä... )oli vähän ärsyttävä herätä kirkon kelloihin, kun tuntui, että niitä soitetaan ihan korvan juuressa:)