sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Virkattua värkättyä

Ihana viikonloppu takana. Oltiin koko poppoo ystävien luona Mäntsälässä.Touhuttiin lasten kanssa, uiskenneltiin lämpimässä ulkoaltaassa ja päästiin tyttöjen pikku reissulle Porvooseenkin. Kyl ol kivvaa!
Ja nyt iski virkkaus buumi. Kävin ostamassa muutaman kerän Bambu- lankaa ja päätin virkata matkalla uusia hianoja tiskirättejä. Siinä autossa istuessa kun niin hyvin ehtii. Jälleen kerran tarpeeksi yksinkertaista mallia toteuttaen. Nämä on virkattu ihan isoäidinneliövirkkauksella (vai mikä se oikea nimi onkaan) ja sitten vielä piparkakkureuna viimeistelyksi. Sellainen "aivot narikkaan" juttu. Se rentouttaa. Tuli miun mielestä aika söpöjä. Nyt vaan testaamaan, että miten pyyhkii :)
Olen kuullut, että Bambu- lanka olisi imukykyistä, mutta ihan puuvillalankakin tietysti käy, kunhan sen voi pestä 60 asteessa. Kestävää ja pestävää.

8 kommenttia:

Kaaponkammari kirjoitti...

Ihania mutta aikas hienoja räteiks:)

Ansku kirjoitti...

sulosia rättejä sulla!.. ennen vanhaanhan oli oikee ompeluiltoja emännillä.. nypläsivät pitsejään ;) ei kai nykymaailmassa tunnu olevan enää aikaa mihinkään?harmi kyllä.

RuusuLiisa kirjoitti...

Ihania rättejä:)
Itse suosin sekoitelankaa eli siis bambu-puuvillaa. Bambun ominaisuudet on niin paljon paremmat kuin puuvillalla. Puuvilla alkaa nopeammmin haisemaan ja bambu taas imee itseensä nestettä paremmin+näyttäis se jopa kiillottavan tiskipöydänkin ;)

pitsienkeli kirjoitti...

Täältäpä löytyi kiva blogi:))
Jäädään seurailemaan.
Mukavaa viikon jatkoa!

kisu kirjoitti...

Ihania! Virkkaaminen kyllä koukuttaa...

Mukavaa alkanutta viikkoa!
-kisu-

Heidi, Onnea on... kirjoitti...

Hyvin on pyyhkinyt :)
Kaaponkammari, elämässä pitää olla siivousluksusta ;)

Ansku, nuo ompeluillat pitäis kyllä herättää henkiin uudelleen.

Ruusuliisa, en itse asiassa edes niin tarkkaan ajatellu, että oliko tuo lanka sekoitetta vai pelkkää bambua. Novitan Bambu kuitenkin kyseessä. Hyvä jos kiillotus onnistuu :)

Pitsienkeli, Mukavaa, että löysit perille. Kiitos samoin, ihanaa viikkoa!

Kisu, niin tekee. Kävin jo ostamassa huopanen lankaa ja aion kokeilla virkata ja huovuttaa maton. Saas nähä miten käy.

Hanna kirjoitti...

Ihania rättejä :)

Anonyymi kirjoitti...

Suloiselta näyttää, pitsirätit ja koko tiskipöytä :)t.Reetta♥