torstai 3. helmikuuta 2011

Artun koulupöytä


Niin se vaan on , että aika kiitää ja lapset vanhenee. Meidän pienempi mies Arttu menee jo ensi syksynä kouluun. Niinpä tarvitaan herralle koulupöytä. Ostin tuttavalta edullisesti tällaisen turkoosin pöytävanhuksen. Se kaipaa kunnostusta ja nyt hommat on aloitettu :) Ensin korjattiin runko ja seuraavaksi vuorossa ovat pinnat. Pitkään mietin, että tuo turkoosi väri on aika makee, mutta se ei vaan oikein istu nykyiseen sisustukseen. Lisäksi toiselta sivulta piti poistaa viilupintaa joka kupruili, joten se sivu pitäisi kuitenkin maalata. Ajattelinkin sitten, että maalaisin sen valeanharmaaksi. Se olisi vanhanhenkisempi kuin valkoinen ja kuitenkin neutraali, jos vaikka päätän joskus siirrellä sitä muihin huoneisiin ;)
Tilasin vanhanajan öljytempera maalia ja ajattelin kokeilla sitä tähän. Sävytys täytyy niissä tehdä itse sekoittamalla, joten tarkkana on oltava määrien suhteen, jos aikoo joskus vielä käyttää samaa sävyä uudestaan. Ans kattoo miten käy :)


Tällaisia tekstiilejä ja värejä löytyy Artun huoneesta nyt.


Ja Eetu sai vihdoin kovasti toivomansa rautasängyn käyttöön. "Äiti, kyllä nukutti hyvin", oli kommentit ekan yön jälkeen. Äitin poika on ;) Eetun sänky on tuollainen vaaleanharmaa ja siitä oikeastaan sainkin ajatuksen Artun koulupöydän sävyyn ja samalla aion sutia myös tuon Eetun ruskean Ikean hyllykön, joka tuossa sängyn vieressä on. Näyttää olevan sänkykin jo nukkujaansa vaille valmiina, kun räppäsin illalla kuvan.

Mukavaa loppuviikkoa!

5 kommenttia:

Pieni Pitsinenäliina kirjoitti...

Täällä on kyllä aina yhtä mukava piipahtaa. Aina niin hyväntuulisia postauksia! :)
Uskon, että vanhan ajan harmaa toimii mainiosti. Ja juuri noin minäkin ajattelisin, että JOS sattuisi äitiin iskemään huonekalujen siirtelyvimma, niin on sitten monta potentiaalista paikkaa tarjolla, kun ei ole kapistuksessa liiaksi tiettyyn huoneeseen sidottu väri. Kyl myö naiset ollaan viksuja. ;)

Sari

Mökö kirjoitti...

Aivan ihana pöytä! Ja niin kauniit tekstiilit, aah mikä rautasänky ja tuo pöllötapetti... Niin paljon kaunista :)

Kotivalo kirjoitti...

Musta tuo pöytä on tuon värisenä tajuttoman hieno! Mutta ymmärrän, jos se täytyy joka tapauksessa maalata = ) Tuo pöllötapetti on myös niin kiva!

Katri kirjoitti...

Ihan samaa olin tulossa kirjoittamaan, mutta Mökö ehti ensin! :DD

Kaunista, kaunista!!

Petra kirjoitti...

MEillä pojilla on ollut käytössä kahden istuttava pulpetti. Eihän isompi pojistasiihen enää edes mahtunut. Joten muuton jälkeen se sai poistua ja meilläkin siirryttiin isojen pöytiin. Aika kyllä juoksee nopsaan ja lapset kasvavat hurjaa vauhtia. Tuo pöydän väri on todella herkku! ja huippua kun siinä on noin monta lootaa mihin saa kaikki tarvikkeet laitella.