sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Mukavia uutisia


Nyt kun loma pohjoisessa on vietetty alkaa mieleni kääntyä kevääseen ja uusiin juttuihin. Voinhan sen nyt jo paljastaakin :) Olemme saaneet rakentamista varten poikkeusluvat uudelle talollemme Ilottulaan. Ilottulaan on matkaa noin 6 km nykyisestä kodistamme. Se on landella, siellä missä meidän mökkikin on. Aiomme rakentaa uuden hyvin perinteisen talon mökkimme kanssa samalle mäelle. Mökistä saamme sitten kivan pihamökin. Järvi on tien toisella puolella. Ihanista maisemista ja mieheni yli kaiken rakastamasta rantasaunasta saamme siis myös nauttia :)

Tätä ratkaisua on kypsytelty jo kauan. Minä olen matkan varrella katsellut ja haaveillut kovasti myös vanhasta talosta, kuten varmaan olette sepostuksistani lukeneet ;), mutta sopivaa ei ole kohdalle sattunut. Tai, no olisi ollut se yksi hirsitalo tässä ihan lähellä, mutta se kariutui talon liian huonoon kuntoon...tai oikeastaan korjattavissahan se oli ollut, mutta hintalappu projektille olisi ollut ihan mahdoton. Mietitty on tätä asiaa paljon myös lasten kannalta. Kavereita ei ole ihan vieressä ja koulumatka pitenee, mutta uskomme kuitenkin, että kaikki viihdymme siellä mainiosti....ja eihän sieltä ole kuin 5 min. matka tänne kylille. Pitää vaan olla valmis kuskaamaan muksuja enemmän, ja kohtahan pojat on jo mopoiässä ;)

Mikä saa sitten ryhtymään uuteen isoon rakennusprojektiin? (edellisestä 5 v.) Nykyisessä talossa ollaan viihdytty kyllä oikein hyvin ja se on ollut meille erittäin toimiva ja mieleinen, mutta tästä tontista alkaa loppua tila. Meillä kun nykyisin on ne 2 kpl harrasteautoja, 2 kpl tavisautoja, 2 kpl peräkärryjä ja 1 kpl vanha asuntovaunu. Tarvitsemme siis hieman enemmän elintilaa ympärillemme ja säilytystilaa kaikille vehkeillemme. Ja toisaalta Ilottula on mieheni suvun kotipaikka, niin hänen unelmansa on aina ollut rakentaa sinne.

Nyt unohdan siis kaikki vanhat talot ja alan suunnittelemaan meille uutta ihanaa vanhanaikaista taloa, ja voitte uskoa, että olen jo päässyt vauhtiinkin. ;) Tästä tulee meille ja tuleville sukupolvillemme myös ihana paikka ja koti :) Projektia pääsette seuraamaan täällä.

7 kommenttia:

Syysunelma kirjoitti...

Voi, iiiiihanaa!!!! ONNEA ihan hirmuisesti!!!!!:)))) Ihana päästä seuraamaan teidän projektia sitten täällä:) Voi miten mahtava juttu! Ilottula on kyllä niin ihanaa seutua, että! Voi kun mekin uskallettaisi ryhtyä tuollaiseen projektiin:)

Kotivalo kirjoitti...

Voi miten kivaa suunnitella uutta, ja oikein mukavaa seurata sitä tätä kautta!! Ilottulasta ei hajuakaan, mutta on varmaan hienoa seutua kun teidän mökkikuvia katselee = ) Onnea koetukseen!

Kesäkukka kirjoitti...

Ihana juttu, Onnittelut!

Kiva päästä seuraamaan rakentamisprojektianne!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut. Olen vieraillut aina sillontällön blogissasi ja tykännyt :). Nyt tulen kyllä seuraamaan rakentamistanne täällä. Meillä 8 vuotta vanha talo ja veri vetää vielä yhden rakentamaan.

Terveisin
Siiri

RuusuLiisa kirjoitti...

Onnea onnea :)
Eikä Ilottula missään landella ole :D

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Miekin aloin lukea blogiasi kun kaupassa kerran lomalla pyörähdin. Meillä on 15 vuotta sitten rakennettu talo maalle, vanhoin tavaroin sisustettu. Innolla seuraan teidän projektia!
Terkut Kotkasta!
Mari

Koivurinteen rouva kirjoitti...

Kuulostaa mahtavalta projektilta!! Ja paikalta!! Onnea ja jaksamista rakennuspuuhiin täältä Koivurinteeltä! :D