keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Ratkaisuja ja suunnitelmia


Ensiksi haluan näyttää teille sen vanhan talon jota katselimme ja unelmoimme jo viime kesänä. Jonka nyt hyvästelen.

Nyt se on tullut julkiseen myyntiin. Tämä unelma romuttui meidän kohdalla liian suurin remonttikustannuksiin ja sitä myöten tietysti kokonaishintaan. Talon pitäisi laittaa uudet sähköt, uudet putket, uusi lämmitysjärjestelmä, jätevesijärjestelmä, uusi katto, hirsiä menisi vaihtoon ainakin kaksi alimmaista hirsikertaa, uudet eristeet jne....tiedättehän. Kaikki on kyllä korjattavissa, tiedän. Siitä olisi tullut upea ja paikka olisi ollut myös mieleinen ja nyt upea, mutta kaupunki on lunastanut ympärillä olevat maat ja kaavoittaa varmasti siihen omakotitalotontteja.
Meillä toisena vaihtoehtona on ollut myös oma rauha siellä Ilottulassa järven rannassa. Miehellä on suvun puoleen sinne paljon tunnesiteitä ja hän kannatti vahvasti ajatusta, että rakennetaan uusi mieleinen vanhanhenkinen talo, jota nyt jo innolla siis suunnittelemme :) Tämä vanha tila oli kuitenkin minulle unelma joka ei toteutunut, sellainen ns. vaikea asia unohtaa. Ajatukset on kuitenkin vahvasti uudessa projektissa ja olen siitä onnellinen, että tämä on molemmille, minulle ja miehelleni mieleinen ratkaisu. Eräs ystäväni sanoi minulle aina, että asiat ratkeaa kyllä niin kuin ne on tarkoitettu. Uskon siihen :)

Toivon kovasti, että tämän ihanan talo vanhuksen ostaa joku joka korjaa sen uuteen loistoonsa vanhaa ymmärtäen. Museovirasto suojelee sitä ulkoa päin, joten purku ei onneksi tule kysymykseen.

Meidän uuden talon suhteen olemme päässet ratkaisuun talotoimittajan suhteen. Päätös oli vaikea. Kannustalo ja Jukkatalo olivat niin tasaväkisiä ja molemmat mieleisiä. Molemmilta pyysimme tarjouksen omalla pohjaratkaisullamme ja samalla toimitussisällöllä. Jukkatalolta saimme kuitenkin arvokkaita palveluja samaan hintaan, joka ratkaisi asian. Nyt odottelemme piirrustuksia ja laitamme pikku hiljaa rakennuslupia ym. vetämään.

Samalla täytyy alkaa jo suunnittelemaan keittiötä ja kodinhoitohuonetta. Sähkö ja lvi- suunnitelmat kun ovat niistä riippuvaisia. Olen haaveillut puusepän tekemästä keittiöstä ja tiedustellut sen osalta hieman eri vaihtoehtoja ja hintoja. Toisaalta en ole myöskään pois sulkenut Ikea- keittiötä, enkä muitakaan valmis vaihtoehtoja. Yritän löytää parhaan ratkaisun hinnan, laadun ja ulkonäön suhteen. Pienillä kikoilla ja persoonallisilla ratkaisuilla voi esim. Ikean keittiöstäkin saada oikein kivan ja kukkaro tykkää. Tässä muutamia kuvia keittiötutkimusmatkalta. Monta vaihtoehtoa on vielä käymättä läpi.


Ikeasta.
Rönnerholmin keittiö Rakennusapteekista.

Oikein ihania hellepäiviä :) Ah, nautitaan!

9 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Heip! Joskus niistä unelmista joutuu ikävä kyllä luopumaan oli syy sitten mikä tahansa. Mutta aina niiden luopuneiden unelmien tilalle löytynee uusia unelmia.. Vielä se talo mihin asetutte niin tulee siitä sinullekin se UUSI UNELMA ja OMA KOTI uskoisin niin...Ja mukavaahan se on suunnitella oma koti kokonaan..Aurinkoisia päiviä siis toivottelen!

Kesäkukka kirjoitti...

Kyllähän tuo talo aivan upealle näyttääkin, en yhtään ihmettele, että sitä on vaikea unohtaa...mutta todella suuri työmäärä odottaa jotakuta, jolla täytyy olla rahaa ja aikaa ja toivottavasti taitoakin, remontoida tuo ihanuus sen arvolle sopien.

Mutta uuttakin on hieno päästä suunnittelemaan ja voihan uudessakin hyödyntää vanhaa, jos vaan sitä on saatavilla kuten ovia yms.

Onnistuneita suunnitteluhetkiä ja mukavia kesäpäiviä Sinulle!

Pieni Pitsinenäliina kirjoitti...

Ymmärrän ajatuksesi.. Vanha talo on kuitenkin aina vanha talo. Mutta toisaalta kun on kekseliäs ja jaksaa nähdä hieman vaivaa, voi uudesta talosta saada tunnelmaltaan kovastikin vanhanoloisen. Täällä blogimaailmassakin olen törmännyt taloihin, joita sisältä käsin ja sisustuksesta päätellen voisi luulla todella vanhoiksi, mutta todellisuudessa eivät ole kovin vanhoja olleetkaan. Onneksi on nuo ihanat rakennusapteekit käytettävissä! :)
Ihastuttava tuokin keittiö!

Sari

Kotivalo kirjoitti...

Joskus unelmista on vaikea päästää irti, mutta onneksi olet onnistunut. Uudesta tulee varmasti ihan yhtä ihana ja miehenkin mieleinen. Me ryhdymme pian suururakkaan, todella vanhan korjaamiseen, jolle loppua ei näy. Välillä sitä miettii, että pitääkö olla niin hullu, että katsoo jonkun ruusutapettisten silmälasien läpi tätä maailmaa. Miksei voi tehdä uutta, missä ei vedä, ei hajoo putket ja tietää tasan tarkkaan mistä se on rakennettu = ) No mutta, kaikenlaisia meitä tarvitaan = )

Heidi, Onnea on... kirjoitti...

Sara, Totta kaikki sanasi. Kaikki unelmat eivät varmaankaan ole tarkoitettu toteutuvaksi. Uudesta talostamme tulee varmasti rakas koti meille ja toivottavasti jälkipolvillekin aikanaan :)

Kesäkukka, Voimia, osaamista ja rahaa tämä vanha kohde todella vaatiikin. Nautin nyt uuden suunnittelusta ja aion mahdollisimman paljon hyödyntää juuri vanhaa siellä. Hella on jo löytynyt ja ovet etsinnässä :)

Pieni Pitsinenäliina, Todella, blogeista löytyy toinen toistaan ihanampia juttuja ja täältä saa itsekin ideoita. Vanhaa tunnelmaa yritän tavoitella meille.

Kotivalo, Hienoa! Voimia teille projektiin. Se ei ole hullua, mitä intohimoisesti haluaa tehdä :) Eikä kannata ainakaan arvostelijoiden kommenteista välittää :)

Kiitos teille ihanille kommenteista. Miulla alkaa huomenna loma, Jee!

Syysunelma/Heidi kirjoitti...

Tuo olisi kyllä ollut ihana koti ja ihanalla paikalla, mutta sellaisen työn ja rahamäärän vaativa, että ette tehneet lainkaan väärää ratkaisua! Olen ihan varma, että teidän uudesta kodista tulee ihan mahtava ja juuri teidän näköinen kaunis koti<3

Heidi, Onnea on... kirjoitti...

Voi kiitos kaimaseni :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo vanha talo, mutta kaikella on aina tarkoituksensa :) Noin upeaa tonttia kyllä on harvemmin tarjolla, mutta voit lohduttautua sillä, että se on kuitenkin pian kaavoitettu täyteen taloja, jotka eivät sovi sinne laisinkaan.
Olen kovasti odottanutkin ratkaisuanne talosta, sillä itse elelimme samojen pohdintojen äärellä keväällä. Jukkatalon Miljöö oli vahvana ehdokkaana ja vieläkin harmittelen sitä, kun sen valmistaminen lopetetaan. Suren myös sitä, että emme sitä lopulta voineet ottaa, hinta olisi noussut liian korkeaksi meille ensirakentajille. Mielenkiinnolla odotan pohjakuvia ja suunnitelmia tästä uudesta projektista. Tuleeko teille siis Miljöö ja minkä mallin pohjalta? Miljöö-talosta saa kyllä todella upean, vanhaan henkeen tehdyn unelman, jos vain viitsii nähdä vaivaa. Jos haluat, voisin sinulle laittaa kuvia yksityisviestinä todella upeasta miljöö-talosta, joka on toteutettu vanhoilla materiaaleilla?
yst.terv.Heidi

Heidi, Onnea on... kirjoitti...

Heippa Heidi! Täällähän meitä on monta :) Meille tulee miljöö 127 pohjamittojen mukaan tehty ratkaisu, mutta sisätilat olen muokannut kokonaan uudelleen. Laitan pohjakuvan, kun saame sen talotehtaalta. Olisi todella mukavaa, jos viitsisit laittaa minulle niitä kuvia. Kiinnostaa kovasti nähdä :) Aion todella nähdä vaivaa vanhanhenkisen toteutuksen eteen. Sähköpostini on heidi@livinki.fi. Kuulumisiin :)