torstai 28. heinäkuuta 2011

Lissää lämpöä :)


Pönttis vai kakluuni, vanha vai uusi? Pohdinnassa tällä erää helteiden keskellä.
Uunin malli nääs vaikuttaa siihen, että minkälaisen piipun teemme ja tuleeko se takan päältä vai ei. Ajattelin myös, että vanhojen uunien tekijät ovat mahdollisesti buukanneet jo hommansa hamaan tulevaisuuteen, joten mitä aiemmin suunnitelmat on selvät, sitä parempi. Eikä vanhaa mieleistä uunia välttämättä löydykään kovin nopeasti.

Uusia olen katsellut täältä ja vanhoja etsiskellyt netin kautta esim. täältä ja täältä. Jos teillä on kokemuksia tai vinkkejä aiheeseen, niin kertokaapa ihmeessä.

7 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Huhhuh kun tuli hiki tuota ekaa kuvaa katsellessa... :D Vanhoissa uuneissa on oma viehätyksensä, meillä on yksi pönttis ja kaksi kakluunia. Kaikista niistä tykkään. Ja ne on olleet paikoillaan tänne muutettaessa, joten ostopaikoista en osaa vinkata... Käytöstä tykkään ja siitä lämpimästä tunnelmasta ja lämmöstä joka niistä tulee. Nyt oikein odotan syksyä, että pääsee taas uuninlämmityspuuhiin. :)

Anniini kirjoitti...

Meillä on kaksi vanhaa, toinen pönttöuuni ja toinen kaakeliuuni. Ihan tavallinen (joskin iäkäs) muurari kävi tekemässä ja hyvät tuli.

Maitolaiturin Kyllikit kirjoitti...

Meillä oli edellisessä vanhassa talossa pönttöuuni. Sen hyvä puoli on ehdottomasti nopea lämmönsiirto, vastaavasti se ei sitten varaa lämpöä niin pitkäksi aikaa kuin kakluuni. Kylmemmillä keleillä sen voi lämmittää kaksi kertaa päivässä, pesälliset aamuin ja illoin, jolloin se antaa tasaisen lämmön kellon ympäri! :)

Hanna

PikkuBertta kirjoitti...

Löysinpä ihanan blogin ja liityin lukijaksi.....tervetuloa vastavierailulle:)

Kotivalo kirjoitti...

Mä tykkään enempi vanhasta. Meillä on uudessa kodissa sekä uusi että vanha kakluuni ja vanha vie voiton mennen tullen... Täällä pian vanhassa kodissa on pönttöuuneja ja ne tosiaan lämpeää nopeammin. Myös ulkonäöllisesti kauniita, ainakin valkoiseks maalattuna, kuten kuvassa. Ystävät remppasivat ison vanhan talon, ja he laittivat 3 vanhaa kaakelitakkaa. Ei mielestäni ollut vaikea löytää sen paremmin takkoja kuin muurariakaan.
Eipä tästä juurikaan apua ollut = )

Pivikki kirjoitti...

Kaakeliuunit on ihania <3 (Omakotitalosta haaveillessa...)

Blogissani ARVOTAAN, joten mukaan vaan! Onko sinulla avain onneen?

Mukavaa viikonloppua toivoopi Pivikki

Heidi, Onnea on... kirjoitti...

Kiitos teille mukavista kommenteista :)

Jotenkin toivoisin että sopiva vanha kakluuni järjestyisi. Tai jos ei, niin voi olla että tulee pönttis. Pönttis on hirmuisen paljon edullisempi kuin uusi kaakeliuuni, vaikka ei ehkä yhtä tehokas olekaan. No katsotaan nyt.