perjantai 12. elokuuta 2011

Hässäkkää

Täällä hässäköidään nyt :)

Asuntokaupat on maanantaina, väliaikainen vuokrakämppä on jo tiedossa (tänään tehdään sopimus) ja tavaroita ollaan alettu jo pakkailla ja viedä varastoon.
Kävi tuuri ja saatiin vuokrattua 3h+keittiö melko läheltä. Sijaitsee lähellä rantaa. Olenkin naureskellut, että muutetaan kattohuoneistoon (3 kerros) järvimaisemalla (yhdestä ikkunasta pilkottaa) :) Ihan kaupungin vuokrakämpästä on kyse :) Samalla löydettiin myös varasto vuokralle. Siihen kolmioon kun ei oikein tämän talouden kaikki romppeet mahdu. Laatikkoelämää nyt siis vähän aikaa vietellään. Olen niin iloinen, että kämppä ja varasto löytyivät näin pian ja asiat on järjestyksessä. Meillä pitää talo olla tyhjä 15.9. mennessä. Ihanaa, että löytyi mukava perhe asustamaan meidän taloon :)

Alakerran rakentaminen olisi nyt siis tarkoitus aloittaa pikimmiten. Jukka-talo lähetti juuri toissapäivänä korjatut piirrustukset talosta ja rakennusluvat menee kiireisenä eteenpäin. Yritin laittaa kuvia talopiirroksista teille nähtäväksi, mutta en onnistunut. Minä tumpelo! Täytyy kysyä viisaammilta apua siihen.

Talvi sitten huilaillaan tehdään suunnitelmia ja hankintoja valmiiksi. Keväällä tulee ajoissa talopaketti ja hommat jatkuu. Tää ois suunnitelma. Positiivisia ajatuksia olen viritellyt, jotta jaksaa asua siellä vuokralla: ei lumitöitä, ei puiden kantamista sisään ym. pihahommia ja siivottavia neliöitäkin vähemmän ;) Kaikessa on hyvät puolensa. Olen päättänyt etten hirveestin valita, vaikka tiedän että välillä on rankkaa ja inhottaa...mutta ihan vapaaehtoista toimintaa tää on ja nyt tehdään meille uutta ihanaa kotia...ja tämän jälkeen me EI enää rakenneta! Toivotaan, että tästä tulee mieleinen talo myös jälkipolville.

Mukavaa viikonloppua :) Meillä on tänään rantakalailta Ilottulassa ja huomenna cruisaillaan :)


Laitoin vielä kuvan meiän mökistä, kun se on maalattu. Maalattiin se jo saman väriseksi, kun talokin tulee olemaan. Paitsi ikkunanpielet ja nurkat on vielä maalaamatta uudelleen. Tämä mökki jää sitten uuden talon viereen pihamökiksi.


PS. Postilaatikko on kuitenkin jo hommattu uuteen taloon :)

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Siulla on kyllä hieno asenne. :) Miun sisko oli samassa tilanteessa vähän aikaa sitten. Heille kaiken rakennushässäkän ja vuokra-asumisen ;) keskelle syntyi vauva ja kappas vain, ihan kivuttomasti ja aika nopsaankin se loppujen lopuksi meni. Nyt asustelevat uudessa ihanassa kodissa ja tilapäiset ahtauden aiheuttamat ahdistuksen tunteet ovat muisto vain! :)

Ps. Aika näpsäkkä postiloota!

Heidi, Onnea on... kirjoitti...

Sari, nopsasti se varmasti meneekin ja vielä ei ainakaan ahdista ;) Hyvää pitää joskus jaksaa vähän odottaa!

Anonyymi kirjoitti...

heip,

olipa kiva löytää blogisi. Olemme samassa tilanteessa.Syyskuussa muutimme vuokra-asuntoon omakotitalostamme ja uuden rakentaminen alkaa keväällä. kolme lasta ja kaksi aikuista kolmiossa - hermoja välillä koetellaan! tsemppiä meille!