keskiviikko 10. marraskuuta 2010

"Parantavat" pedit


Kaksi yötä takana "uusissa" sairaalapedeissä. Mies oli kantanut ne mielikseni makuuhuoneeseen ja pessyt ne valmiiksi. Kultainen oli hän :)

Riemun kiljahdusten jälkeen aloimme sovitella patjaa. No, entinen patja ei tietenkään sopinutkaan niihin, oli liian pitkä. Voi!
Ja tapetti oli tummunut sen verran, että vanhan sängynpäädyn kohdalla näkyy vaaleammat raidat. Great!
No, aina ei mene putkeen nää suunnitelmat. Laitettiin nyt väliaikaisesti vierassängyn patja ja testataan. Miehellä on kintut kiinni päädyssä, mutta muuten ihan ok. Katsotaan tottuuko? Mutta, on ne mielestäni niin ihanat. Näissä sängyissä on minulle "parantavaa" vaikutusta...sisustuksellisesti.
Meinaan katsoa Ikeasta vaahtomuovipatjaa niihin. Ne on siellä kyllä 200 cm pitkiä, mutta jos saisin sellaisen tungettua paikoilleen tai sitten vaikka lyhennettyä. 190 cm patjat ovat niin harvinaisia, että hinta nousee sitten pilviin.

Ja seinälle ajattelin viritellä jonkin kivan vanhan kirjaillun tekstiilin tms. ettei heti tarvitse alkaa tapetoida. Tekstiileihin kaipaan vähän lisää väriä ja yöpöydille tapahtuu myös jotain.

Kännykällä (taas) nappasin aamusella kuvan, joten laatu on :(

15 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Onpas kivat sängyt! :)

Meillä ei mies kyllä suostuisi tinkimään nukkumatilasta - enkä pakosta minäkään jos olisin pidempi. Mutta nätit ovat!

Katri kirjoitti...

Hei, tännekö nuo ihanuudet päätyivät, joita toisessakin blogissa ihastelin! :) Kauniit ovat, toivottavasti löytyy hyvät patjat. Ja hei, mieshän voi nukkua vähän kippurassa, eikö? ;D

Hanna kirjoitti...

Hauskat!
Teilläkin avartui makkari tosi paljon. Toivotaan, että J sopeutuu nukkumaan jalat kiinni päädyissä! Meillä P ei meinaa mahtua edes tähän normimittaiseen, kun on 191 cm pitkä :/

Muistan aina lapsuudesta, kun miun serkkupojilla oli molemmilla samanlaiset puiset sängyt ja toisen jalkopää oli sahattu irti, kun ei mahtunut sängyssä muuten nukkuman :)

-Hanna

Marianne kirjoitti...

Ihanat sängyt!! Jossei noissa uni tule, niin ei sitten missään :)

Helena kirjoitti...

Hurmaavat ovat! Meillä lasten patjat saivat saksilta kyytiä, kun niiden oli mahduttava kapeampiin rautasänkyihin :))

Petra kirjoitti...

Oi, ihanat! Meillä samanlaiset keltaisen sävynä pojilla. Leikkasin vanhat poikien patjat pienemmiksi.
Kyllähän noi niissä nukkuu vaikka kapiat ovat. Toivottavasti mies tottuu nukkuu vähän kippurassa. :)

Kesäkukka kirjoitti...

Hienot ovat! Toivottavasti voitte pitää ne.

Liisa kirjoitti...

Löysinpä nyt kauniin blogin, jään heti lukijaksesi. Voi mahoton, miten ihanat sängyt!!!

Heidi kirjoitti...

Kiitos kamut ihanista viesteistä :)

Patjatkin kotiutuivat Ikeasta. Parkkiksella tehtin patjan ahtaamisen taidonnäyte, kun ahdettiin se meidän farmariauton takakonttiin ;) Ja hei se mahtui myös sänkyihin ja tuntuu ihan mukavalta nukkuakin. Mieskään ei ole liiemmin valittanut :) Siis, kaikki hyvin täällä.

Seinälle sängyn päätyyn ripustin mummin vanhan kirjaillun pöytäliinan. Yöpöydät ja vanha pääty löysivät uuden kodin ja nyt odottelen muutamaa vanhaa tuolia, jotka laitan yöpöydiksi.

Mukavaa viikkoa teille kaikille :)
Palaamisiin.

Ai niin, Tervetuloa mukaan Liisa ja muut uudet lukijat. Kiva, kun ootte täällä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos rupeaa sängyn pituus (siis lyhyys) vaivaamaan, niin näppärä metallityötaitoinen pistää sängyt poikki ja hitsaa pätkän pituutta lisää.
Näin tehtiin meidän neiti Nokkosen metallisänkyyn, kun ei joustinpatja mahtunut ja halusi oman kunnostamansa messinkikoristeisen rautasängyn käyttöön.

Heidi kirjoitti...

Juuri tuota ajattelin itsekin. Tosiaan, jos lyhyys vaivaa, niin pidentää voi :)

Rimpsukaisa kirjoitti...

Voi vitsit,nyt vasta kävin täällä katsomassa ja huomasin tuon patjaongelman!Meillä oli niissä ihan standardikokoiset vaahtomuovipatjat jotka mahtui ongelmitta mutta olisko ne antanu vaan sen verran periksi kun oli aika pehmeät?Toivottavasti pystytte käyttämään noilla toisilla patjoilla..

Heidi kirjoitti...

Rimpsukaisa, Hei ne sänky ja patja-asiat on erittäin hyvin järjestyksessä. Ostettiin standardi vaahtomuovipatjat, jotka mahtui mainiosti sänkyihin. Älä ole huolissasi. Tykkään niistä kovasti :)

Anonyymi kirjoitti...

liian pienessä sängyssä nukkuminen on sama kuin liian pienillä kengillä käveleminen, aiheitata pahimmillaan pysyviä vaivoja.

sängyssä vietetään kuitenkin aika iso osa vuorokaudesta, ja jos kroppa ei saa silloin asettua mukavasti ja rennosti niin hyvistäkin patjoista huolimatta tuloksena voi olla hyvinkin pitkäaikaiset selkävaiva jos ei voi nukkuessaan maata välillä aivan selkä suorana.

minimimitat taitaa olla ihmisen pituus plus puoli metriä ja leveys niin että kyynerpäät sivuille levitettynä vähintään 30 senttiä..

Eli kauneuden takia ei kyllä kannata (miehenkään) selkää pilata.. joku jo mainitsikin että ei noidne pidennys mikään iso ja vaikea juttu ole sellaiselle joka osaa hitsata.

Heidi kirjoitti...

Totta. Aina voi parantaa.
Mutta ei kai nää sängyt niin pahat oo, kun ovat olleet joku aika sitten vielä sairaalassa käytössä :)